vineri, 29 aprilie 2011

Cabana Bolboci - Casuta de la mal

,

Ploaia incepuse. Era marunta. Cat sa te sacaie. Pasii mei alergau pe barajul Lacului Bolboci. Casuta de la mal – Cabana Bolboci – parea din ce in ce mai aproape. Stiam ca ma asteapta cu multa caldura. Asa am fost primit tot timpul cand am poposit aici.
Cabanierii sunt statornici de mai bine de 20 de ani in aceste locuri. In tot acest timp ei s-au ocupat de Cabana Bolboci cu multa iscusinta si indemanare. Iar rezultatele se vad.

Potentialul zonei este unul imens. Cati dintre noi nu visam sa ne ducem iubita, intr-o cabana, pe-o margine de lac…si sa privim pe geamul camerei noastre cum apusul Soarelui isi clateste nuantele pe oglinda lacului. In acele clipe feeria se-mbraca in culori, in acele clipe feeria se afla pe marginea lacului Bolboci.

De aici se pot face drumetii spre Lacul Scropoasa ( 1h30min), Cheile Tatarului ( 1h), Pestera Ialomitei (2h), Cabana Padina ( 1h si 45min), Sinaia ( 6h) pe varianta Cabana Cuibul Dorului, Cabana Miorita ( 3h) .

Accesul auto : Pe DN 71 (dinspre Targoviste pana la Sanatoriul Moroieni si apoi de drum forestier).

Cabana Bolboci este construita intre anii 1926-1928 cu ajutorul fratilor Schill care exploatau padurile de brazi din Valea Ialomitei. Ea se afla situata la inaltimea de 1460m.

Corpul vechi al Cabanei Bolboci dispune de 60 de locuri de cazare, la etaj, in camere de 2, 4, 6 si 10 paturi . Grupurile sanitare sunt la comun. De asemenea exista si dusuri cu apa calda. Preturile aici, variaza intre 30 – 35 ron/ pers . Se mai poate negocia in functie de perioada si de numarul noptilor de cazare.

De curand, in spatele Cabanei si-a facut aparitia o anexa moderna avand 12 locuri, in camere de cate 2 paturi cu grup sanitar propriu. Majoritatea camerelor au vedere la lac. Aici preturile sunt de 40 ron / persoana.

In ceea ce priveste incalzirea cabanei si anexei, aceasta se face prin interemdiul unei centrale termice moderne. Niciodata nu am avut probleme din punct de vedere termic. Incalzirea este foarte buna si pe timp de iarna.

Cabana dispune de o sala de mese cu 60 de locuri unde putem servii produse si mancaruri din gospodaria proprie a cabanei Bolboci. Salata de varza este absolut fantastica, la fel si mamaliguta cu smantana . Preturile sunt decente. De exemplu: Garnitura + Gratar + Salata 13-15 Ron, Mamaliguta cu smantana – 8 Ron, Ciorbica de vacuta – 7 Ron, doza de bere – 4 Ron, Ceai 1,5 Ron etc.

Pentru mine, oricand Cabana Bolboci va fi ca o a doua mea casa.

Eram noi doi, imbratisati,
In lac, un soare se-oglindea,
Paream doi vinovati incatusati,
Si lacul parca ne privea.

In spate, culmi se inaltau,
Sub noi, Lacul Bolboci gemea,
Cand buzele ni se-ntalneau,
Natura-ntreaga suspina.

Cainii cabanei tot latrau,
Mie-mi placea sa ii ascult,
Putin matol, credeam ca imi spuneau,
" Iubiti-va si voi mai mult ! "

Tiptil, vantul rece se apropia,
In brate mai strans ma tineai,
Oare vroiai tu, geaca mea ?
Nu-ti ajungea tricoul ce-l aveai?









text & imagini : Catana Cristian-Alexandru

3 comentarii:

Jujea Valentin spunea...

Frumos!

Eduard spunea...

Ultima fotografie e superba!... oarecum mistica. Felicitari!

Catana Cristian-Alexandru spunea...

Va multumesc dragi calatori

Trimiteți un comentariu

©Copyright

Toate textele si imaginile aflate pe acest site sunt proprietatea autorului si nu pot fi folosite integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. Owners of copyright have the exclusive right to use and copy their works. Copyright owners can also authorize others to use their works. The use or copying of any work without permission from the owner of the copyright is a violation of the law number 8/1996.